Az együttműködő vezetés fókuszában az együtt alkotás áll.

Olyan bizalommal teli környezetet teremt, ahol a vezető és a csapattagok egymást támogatják a tudatos kockázatvállalásban és az innovációban. Mindezek eredménye a létrejövő nagyobb alkalmazotti elköteleződés, jóllét, és a megnövekedett csapat teljesítmény.

A tréningsorozat az Alkalmazott Improvizáció módszerét használja arra, hogy a résztvevők megtapasztalhassák az együttműködő vezetés szemléletmódját.

Játékosan tanulnak, miközben figyelik saját maguk és társaik viselkedését, reakcióit a különböző helyzetekben. A gyakorlatok után mindezek megbeszélése segít abban, hogy az új tapasztalataikat direkt módon összekössék a valós vezetői viselkedésükkel, amelyet ezáltal fejlesztenek.

„Az Alkalmazott Improvizáció segít fejleszteni az olyan készségeket, amelyre nagy szükségünk van egy gyorsan változó és kiszámíthatatlan világban. Olyan készségeket tanít, mint az alkalmazkodóképesség, az együttműködés, az érzelmi intelligencia, a kreatív problémamegoldás, a rugalmasság, a kockázatvállalás, és a hatásos kommunikáció. Az Alkalmazott Improvizáció módszerével felkészíthetjük a csapatokat és az egyéneket arra, hogy boldoguljanak az ismeretlenben.”
[ 2024 Global Conference of Applied Improvisation Network ]

Ajánlott modulok (az Ön igényeire szabhatók)

1. ”Csak legyünk itt”. Létrehozzuk a csoportot, megalkotjuk a szabályainkat, megtapasztaljuk a valódi jelenlétet, játszunk a figyelmünkkel, hibákat vétünk és elfogadjuk őket, megalapozzuk a bizalmat. Itt kezdjük el kialakítani a nyitott és biztonságos közegünket. Bevetjük a bennünk rejlő játékosságot annak érdekében, hogy komoly dolgokról könnyeden tanulhassunk.

2. ”Kapcsolódunk”. Itt találkozunk az ”Igen, És”-sel: az improvizáció szívével és lelkével. Azzal a csodával, ami lehetővé teszi, hogy a pillanatban együtt alkossunk. Ennek a hat betűnek mély jelentése van, egy egész szemléletmódot reprezentálnak. Elsőként az ”Igen”-nel foglalkozunk, megtapasztaljuk, milyen, amikor meghalljuk az ajánlatokat, meghallgatjuk egymást, és empátia segítségével építünk igazi, bizalommal teli kapcsolatokat.

3. ”Kreatív együttműködés”. Itt adjuk hozzá a sajátunkat a nagy közöshöz, tehát ez a rész az ”És”-ről szól. Megtapasztaljuk, milyen az, amikor a kommunikációnk fő hajtóereje, hogy felemeljük a partnerünket. Eldobjuk a nyomást, hogy kreatívak, viccesek, stb. Legyünk. És igen, jobban szeretjük a nyilvánvaló válaszokat az eredetiségnél. De semmi gond: együtt építünk, így továbbra is jobbá tehetjük a végterméket bátor ajánlataink segítségével.

4. ”Tartjuk a hátunkat érted”. Itt mélyebbre merülünk a bizalom, és a pszichológiai biztonság témájába. Meglátjuk, hogy ezek az alapjai a hatékony csapatmunkának, azaz annak, hogy együtt alkothassunk meg innovatív megoldásokat.

5. “Kövesd a követőt”, azaz megtapasztaljuk az emberi kapcsolatokban megjelenő státusz-dinamikát. Miben különböznek a formális rangoktól, és hogyan befolyásolják azt, ahogyan az emberi interakciókra tekintünk, ahogyan azokat érzékeljük. Ezáltal megolajozzák vagy éppen megnehezítik azt, hogy a munkahelyi együttműködésekhez elengedhetetlenül szükséges igazi kapcsolat kialakuljon.

6. “Az Igen a Nem mögött”, avagy megtapasztaljuk, hogy hogyan alkalmazzuk az “Igen, És” szemléletmódot konfliktushelyzetekben, és hogy miként vezet ez a szemléletmód konstruktív, együttműködő, és minden fél szükségleteit kielégítő megoldáshoz.

7. “Bátor vezetés”, avagy játsszunk nagyban. Hogyan ne hagyjuk, hogy a félelmeink csökkentsék a tétet. Megtapasztaljuk, hogy egy vezető sérülékenysége nem a gyengeség jele, hanem olyan hatékony eszköz lehet, amely köteléket épít közte és a munkatársai között, és így végső soron eredményesebb működéshez vezet. Egy bizalommal teli és támogató közegben okos kockázatot vállalunk és bátran innoválunk. Kipróbálunk, elrontjuk, de nem vallunk kudarcot. Az ”upsz”-ot “heurékává” alakítjuk. A perfekcionisták számára itt az idő, hogy befogadják esendő emberi oldalukat is.

8. “Jól navigálni az ismeretlenben” annyit tesz, hogy döntéseket hozunk akkor is, ha nem látjuk a jelen és a jövő minden részletét. Döntünk, mert merünk dönteni, és mert nem hagyjuk, hogy az információ hiánya vagy túlcsordulása lefagyasszon (analízis paralízis). Megtapasztaljuk, hogy ebben a világban meddig tudunk, lehet, érdemes felelősséget vállalni a döntéseinkért, a hibáinkért, a személyes igényeinkért. Játszunk azzal, hogy miként adaptálódunk a jelenhez, hogyan öleljük magunkhoz a változásokat és reagálunk arra, ami itt és most igaz, ahelyett, hogy ragaszkodnánk az előre megírt terveinkhez az új körülmények ellenére is. Egy speciális kezelés a bennünk élő kontroll-mániára.

+1. “Túl a Piroska és a Farkason”, avagy történetek, amelyeket mesélünk és hallgatunk a tábortűz körül. Közös történeteink, amelyek mindannyiunkban ott élnek, amelyek erős köteléket építenek közénk, és amelyek megnyitják a szívünket és az elménket, hogy aztán befogadhassuk egymás üzeneteit. Sokkal jobban, mint egy üzleti prezentáció diasorát olvasgatva. Hogyan érhetjük el, hogy a közönségünk “még egy” és “még egy” üzleti történetünket akarja hallani, épp úgy, ahogy a gyerekek kérik a “legeslegutolsó” esti mesét lefekvés előtt?

+2. “Komoly könnyedség”, azaz megismerjük, hogy milyen hatékony tud lenni a munkahelyen a megfelelő humor alkalmazása. A megfelelő céllal, a megfelelő közönség számára, a megfelelő módon. Majdnem mindig.

Elérhetőségek:
salamongabor@gmail.com
+36 20 992 9552